Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

- Haakampaaja.fi  Blogi -

1. Valokuvaaja

 Ei ole sattumaa että valitsen ensimmäiseksi blogiaiheekseni valokuvaajan. Häät ja valokuvaus! Mitä olisi häät ilman kuvia! Kaikki ne hetket ja se tunnelma mikä välittyy kuvista vielä vuosikymmenien jälkeen! Mutta mikä sitten on tärkeää kun miettii häitä ja kuvausta? Tätä kysyin Kuvakas - Arto Albert Arvilahdelta ja tässä teille pala näkökulmaa ammattilaisen silmin!

 

Miksi häissä on hyvä olla ammattikuvaaja?

"Hääpari elää sitä omaa hetkeään sinä päivänä ja heiltä jää paljon näkemättä omista juhlistaan, valokuvaajan tehtävä on näyttää heille nämä, sekä muutenkin tuoda muistot siitä päivästä jotka ovat ehkä humun takia jääneet "tallentumatta kirkkaana omaan muistiin"."

 

Miten valitaan kuvaaja?

 "Itse lähtisin katselemaan kuvaajien sivuja, selaamaan heidän portfoliotaan. Suosituksia kannattaa aina kuunnella, mutta tärkeää on valita kuvaaja jonka kuvat ovat omannäköisiä."

 

Tämän hetken trendi hääkuvauksissa?

 "Trendit vaihtelee ja mikä oikeastaan sitten on trendi. Ehkä filmityylinen käsittely on nykyään pop ja mustavalkokuvat ovat aina ajattoman trendikkäitä."

 

Voiko pienellä budjetilla saada ammattikuvaajan häihin?

 "Ei, jos kuvaaja on ammattilainen, hänellä on normaaleja yrittäjän kuluja, ALV:it, verot, vakuutusmaksut, YEL -maksut, kalusto yms. Sekä varsinaiseen kuvaukseen menevä aika on noin puolet kokonaisajasta jonka kuvaaja päivään käyttää. Hän pitää hääpalaverin asiakkaiden kanssa, käy tutustumassa/etsimässä toivotunlaisen potrettikuvauspaikan, mahdollisesti katsastaa kirkon sekä juhlapaikankin, sekä itse kuvien editoimiseen ja toimitukseen menee helposti yksi työpäivä vielä kaiken päälle." 

  

Onko jotain mitä haluat sanoa parille joka on menossa hääkuviin?

 "Olkaa rentoja, omia itsejänne ja uskaltakaa näyttää se rakkaus kuvauksissa mikä välillänne on."

 

 

Arto on ihan huippukuvaaja ja mm tällä sivulla vilahtavat pääkuvat on hänen käsialaansa. Hän on ollut meidän perheen luottokuvaaja myös, ja kaikki kuvat lapsista ollaan käyty hänellä kuvauttamassa joko studiolla tai sitten hän on tullut meille kotiin. Huippu tyyppi kenellä on ihan tosi kova silmä ottaa oikeasta hetkestä kuvia. Lämmöllä suosittelen! Ja tämä ei ole maksettu mainos :D

 

 

Maria Nila tuotteetMaria Nila tuotteet

Sebastian muotoilutuotteetSebastian muotoilutuotteet

Nioxin muotoilutuotteetNioxin muotoilutuotteet

Wella System Professional tuotteetWella System Professional tuotteet